08 February 2011

Rawa Steamboat, Taman Gaya

Assalamualaikum semua :)

Today JB sangat panas. Mentari memancar-mancar ni tau. Fuh, kene minum air lebih ni ye kawan-kawan :) Today naznnad akan publish lagi satu tempat makan yang agak famous di JB area ni. Tempat makan ini berkonsepkan steamboat and HALAL tau. Jarang kan dapat jumpa kedai steamboat yang halal, tapi lately ni banyak je kedai steamboat yang halal kat JB ni tau :) Alhamdulillah...Jom review tempat makan steamboat yang kami mamam ni jom :)

Restaurant Name : Rawa Steamboat
Address                    : NO 1, Jalan Sasa 5, Taman Gaya, 81800 Ulu Tiram, Johor
GPS Coordinate   : 1° 34' 10.059"N, 103° 48' 5.8566"E 
Food concept      : Self service steamboat
Price                  : RM18/adult
naznnad rating    : 


Actually, naznnad tak berapa gemar kedai makan kat sini. Bukan apa, cuma tempat nya tidak bersih sangat. Yela, table pun tepi jalan kan. A bit bahaya klu duduk tepi jalan tu. Yela, takut ada kereta terbabas kan and of course hit the customer. Besides, kepelbagaian of food tak berapa banyak sangat if nak compare dengan kedai lain dengan harga yang sama. Masa kami sampai-sampai je, the restaurant crew baru nak set up table but that time sudah jam 8pm. And kami terpaksa berdiri untuk tunggu meja siap. Kedai ini ramai sangat orang tau. Tidak kira melayu, chinese or indian..semua ada :) Bes kan jadi rakyat Malaysia ni :) And soup pula u all bley choose whether nak soup biasa, tom yam.. and we all choose both! For me, soup biasa tu tak segempak soup tom yam. Soup tom yam OK la :) After makan sampai perut kembung, we all boleh ambil dessert :) I thought dessert banyak. Tapi, cuma ice cream batang sahaja yang ada perisa durian and red bean. And of course I choose red bean :) Tapi sayangnya, ice cream tu da tak banyak da :( Pihak restaurant tak add up plak tu :( So, kami pun makan apa yang ada aja la..Alhamdulillah...

Tapi apa-apa pun, naznnad tetap enjoy makan kat Rawa ni tau. Yerla, my friend boyfriend treats us :) Apa lagi, senyum melebar la jawabnya kan :) Terima kasih pada En. Taufiq dan Cik Salisa yang sudi ajak kami keluar dinner and belanja kami. Trima kasih banyak-banyak :) Jom layanzz all the pictures taken by naz jom :)









 Ada 3 jenis sauce...

 Ini la En. Taufiq and Cik Salisa yang belanja naznnad :) 



 Tak senonoh punya nad..makan tak hingat dunia...tak sedap pun balun je ngko eh :)

 These prawns were all fresh!! Nak ambil tu kene tutup dengan pinggan lain sebab udang ni melompat-lompat lagi tau! :)



Isn't she cute?? geramm!!

Ha...bes kan? apa lagi...JBrian..marilah ke RAWA! :)

p/s: lamanya tak mamam tgif...

6 comments:

  1. kak nurul..sedapnye..adeh..entry psl mknn je..sje bwt kite lapor ^^

    ReplyDelete
  2. hihihi..blog ni nak wat food review la.. :) tq support akak k..haa, pegi la kedai yg akak cadangkan tu..yg 5 star punye mmg berbaloi tw :)

    ReplyDelete
  3. haha..cm best je..tp jauh la nk g..hihi..t lpr2 leh la ushar mknn sini

    ReplyDelete
  4. nadd.....ape jadi dengan blog lame tu?hari tu nak trace tapi da tak jumpa...da delete ke?sory lambat..tenet slow gilerr...tension i...

    ReplyDelete
  5. fiza..lame kite tggu awk follow blog kite tw :) tq tw! blog lama da delete da..boring..hihi..aritu kite ym awk..mgkin sbb tenet lambat sbb tu awk xreply kut..happy sgt dpt contact awk blk :)

    ReplyDelete
  6. ade num telefon rawa x??

    ReplyDelete